Η σελίδα του Επιμελητηρίου στο Facebook

  • 2751067216
  • από 8:00πμ έως 3:00μμ

επιμελητηριο αργολιδας λογοτυπο

Επιμελητηριο Αργολιδας Ολα οσα ονειρευεσαι σε ενα τοπο

Ο ρόλος του Επιμελητηρίου στην εκπαίδευση και την κατάρτιση

Τα fotis damoulos proedrosΕπιμελητήρια, μετά από έναν ανελέητο πόλεμο δύο και πλέον ετών, τελικά άντεξαν και σήμερα καλούνται να παίξουν έναν αναβαθμισμένο ρόλο στο «επιχειρείν».

Το 2015 εκτιμούμε ότι θα είναι ένα έτος εξελίξεων για τη χώρα, είναι όμως και έτος ορόσημο για τον επιμελητηριακό θεσμό. Και αναφέρομαι στην αναδιάρθρωση της νομοθεσίας που με την τελική της μορφή αναβαθμίζει και αναδεικνύει τα Επιμελητήρια ως ισχυρά θεσμοθετημένα όργανα στήριξης της επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης του τόπου.

Τα Επιμελητήρια καλούνται να αναλάβουν πρωτοβουλίες στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με την υποβολή προτάσεων προς την πολιτεία, ως ο μοναδικός θεσμοθετημένος σύμβουλος της, για καλυτέρευση του επιχειρηματικού αλλά και του οικονομικού περιβάλλοντος, να αναλάβουν δράσεις για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και κυρίως να αναλάβουν ενεργό ρόλο στην εκπαίδευση και κατάρτιση των επιχειρηματιών.

Το Επιμελητήριο Αργολίδας είναι πλέον έτοιμο να ανταποκριθεί σ' αυτή τη νέα πρόκληση .

Ήδη υλοποιεί δράσεις που σκοπό έχουν την αναβάθμιση του «επιχειρείν», όπως σεμινάρια ΕΦΕΤ, Τεχνικού Ασφαλείας, Εξωστρέφειας, Δεύτερης ευκαιρίας, Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην διοίκηση επιχειρήσεων κ.λ.π.

Πλέον είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το Επιμελητήριο Αργολίδας μπαίνει σε νέα τροχιά ανάπτυξης, καθώς είναι πια ένα σύγχρονο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης έτοιμο να αναλάβει και να υλοποιήσει οποιαδήποτε δράση αφορά την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση.

Βασική μας πεποίθηση είναι ότι μέσα από την εκπαίδευση και την κατάρτιση θα μπορέσει να υπάρξει η πολυπόθητη αναβάθμιση του επιχειρηματικού πεδίου, να υπάρξουν προτάσεις καινοτομίας, να δουλέψει σωστά η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων.

Επάνω στο τομέα αυτό δουλεύουμε, γιατί πιστεύουμε ότι το Επιμελητήριο θα πρέπει να αναλάβει αυτόν τον πολύ σπουδαίο ρόλο, επειδή έχει όλα τα εχέγγυα της επιτυχούς έκβασης τέτοιων δράσεων, καθώς διαθέτει την τεχνογνωσία αλλά και την εμπειρία.

Τέλος θα ήθελα να αναφερθώ στην πολύ σπουδαία πρωτοβουλία που αναλαμβάνουμε ως Επιμελητήριο στο πλαίσιο της Εξωστρέφειας αλλά και της σωστής και έγκυρης ενημέρωσης των μελών μας που είναι η αντικατάσταση της εφημερίδας του Επιμελητηρίου με ένα σύγχρονο περιοδικό το οποίο φιλοδοξούμε να αγκαλιάσει ο επιχειρηματικός κόσμος της Αργολίδας και να γίνει ένα πραγματικό εργαλείο ενημέρωσης και πληροφόρησης


Επιμελητήριο Αργολίδας © 2016 | Κατασκευή Ιστοσελίδων Kinisis Web & Tourism