Η σελίδα του Επιμελητηρίου στο Facebook

  • 2751067216
  • από 8:00πμ έως 3:00μμ

επιμελητηριο αργολιδας λογοτυπο

Σημαντικά τα θέματα που έθεσε στον Υπουργό Εργασίας ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας

katrougalos damoulosΠραγματοποιήθηκε, την Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016 και ώρα 13.00, σύσκεψη εργασίας του Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Γιώργου Κατρούγκαλου με τους Προέδρους των Επιμελητηρίων της χώρας, της ΕΣΕΕ και της ΓΣΒΕΕ.
Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας, κ. Φώτιος Δαμούλος, ο οποίος γνωστοποίησε τα προβλήματα και τα αιτήματα του επιχειρηματικού κόσμου της Αργολίδας στον Υπουργό. Άλλωστε ο κ. Δαμούλος είχε αφουγκραστεί και καταγράψει όλα τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους επιχειρηματίες του νομού σε κατ' ιδίαν συναντήσεις και διαρκείς τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε μαζί τους το διάστημα που είχε προηγηθεί της συνάντησής του με τον κ. Κατρούγκαλο στο πλαίσιο της ευρύτερης συνάντησής του με όλους τους Πρόεδρους των Επιμελητηρίων της χώρας.Στη συνάντηση, με θέμα την ενίσχυση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας στο χώρο των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, συμμετείχαν η αναπληρώτρια υπουργός κ.Ράνια Αντωνοπούλου, ο υφυπουργός Εργασίας, κ. Τάσος Πετρόπουλος, η διοικήτρια του ΟΑΕΔ κ. Μαρία Καραμεσίνη και οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και Οικονομικών. Στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν κατά κύριο λόγο την μείωση της ανεργίας στη χώρα μας με την ταυτόχρονη ενίσχυση της απασχόλησης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και θέματα διαδικαστικού χαρακτήρα που σκοπό έχουν την αναβάθμιση του θεσμού της εργασίας.
Όπως διεφάνη από τη συνάντηση, έναν πάγιο αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου και του Επιμελητηρίου Αργολίδας φαίνεται να βρίσκει ανταπόκριση, καθώς πρόθεση της κυβέρνησης είναι ο σχεδιασμός επιχορηγούμενων προγραμμάτων με κύριο χαρακτηριστικό την μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα εργασίας.
Στη συνάντηση ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας κ. Φώτης Δαμούλος επεσήμανε:
- την ανάγκη άμεσης μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών - πράγμα που θα κάνει πιο ανταγωνιστική την ελληνική επιχείρηση , θα μειώσει την εισφοροδιαφυγή αλλά και δεν θα καταστρέψει τις ήδη υγιείς επιχειρήσεις

- τη μείωση των υπέρογκων προστίμων που κάθε άλλο παρά συμβάλλουν θετικά στην πάταξη της ανασφάλιστης εργασίας
- την επαναφορά του βιβλίου ρεπό και αλλαγής ωραρίου στις επιχειρήσεις ώστε να υπάρχει ομαλότητα στην εργασία αλλά και προστασία της επιχείρησης από φαινόμενα άδικης μεταχείρισης από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς
- τη δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού σε ώρες εκτός ωραρίου αλλά και σε μέρες αργιών με email ή sms
- την άμεση ρύθμιση ώστε στις προσωπικές εταιρείες τα άτομα α' βαθμού συγγενείας να μην αντιμετωπίζονται ως εργαζόμενοι. Αντίστοιχη ρύθμιση άλλωστε υπάρχει για τις ατομικές επιχειρήσεις .
- την εφαρμογή του θεσμού του δυαδικού συστήματος στη χώρα μας όπου θα μας δώσει την δυνατότητα να συνδυάσουμε τη σωστή κατάρτιση με τη σωστή στελέχωση των επιχειρήσεων. Ήδη το Επιμελητήριο Αργολίδας έχει δουλέψει επάνω στο σύστημα αυτό με το Επιμελητήριο Βόννης αλλά δυστυχώς η χώρα μας δεν το έχει εντάξει στις άμεσες προτεραιότητες της.

Από την πλευρά του ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι ο στόχος είναι διπλός, όχι μόνο να αντιμετωπιστεί το μείζον για την Ελλάδα πρόβλημα της ανεργίας, αλλά να βρεθούν τρόποι ενίσχυσης της απασχόλησης με ιδιαίτερη έμφαση στις μικρο­μεσαίες επιχειρήσεις. Χαρακτηριστικά ανέφερε «Έγινε μία πρώτη ανταλλαγή απόψεων, καθώς η προσπάθεια είναι να επιδοτήσουμε κυρίως την απασχόληση και όχι παθητικά την ανεργία. Παρουσιάσαμε προτάσεις, ειδικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με προγράμματα, τα οποία θα επιδοτούν την δυνατότητα ανέργων να απασχολούνται σε αυτές. Έγινε μία πλήρης εισαγωγική συζήτηση, η οποία ήταν η πρώτη και όχι η τελευταία με τους εκπροσώπους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και πρόκειται να συνεχίσουμε στην κατεύθυνση αυτή».


Επιμελητήριο Αργολίδας © 2016 | Κατασκευή Ιστοσελίδων Kinisis Web & Tourism