Η σελίδα του Επιμελητηρίου στο Facebook

  • 2751067216
  • από 8:00πμ έως 3:00μμ

επιμελητηριο αργολιδας λογοτυπο

Θερινό Σχολείο Αρχαίας Ελληνικής και Ρωμαϊκής Νομισματικής

Θερινό Σχολείο Αρχαίας Ελληνικής και Ρωμαϊκής Νομισματικής

Το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών διοργανώνει το τρίτο Θερινό Σχολείο Αρχαίας Ελληνικής και Ρωμαϊκής Νομισματικής από τις 1 έως τις 10 Ιουλίου 2019.

Τα μαθήματα καλύπτουν την ιστορία του νομίσματος από τις απαρχές έως τους Ρωμαϊκούς χρόνους και περιλαμβάνουν διαλέξεις, πρακτικές ασκήσεις και επισκέψεις σε νομισματικές συλλογές (Νομισματικό Μουσείο, Νομισματική Συλλογή της Alpha Bank, Νομισματική Συλλογή του Κοινωφελούς Ιδρύματος Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου/ΚΙΚΠΕ) καθώς και αρχαιολογικούς χώρους στην Αττική.

Το Θερινό Σχολείο απευθύνεται σε αλλοδαπούς και Έλληνες προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, σε υποψήφιους διδάκτορες και επιστήμονες από τον χώρο της Ιστορίας, της Αρχαιολογίας και της Ιστορίας της Τέχνης καθώς και σε Ιστορικούς και Αρχαιολόγους, αλλά και σε όσους έχουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την επιστήμη της νομισματικής. Οι διαλέξεις και οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν στα Αγγλικά.

Στο Θερινό Σχολείο αυτού του έτους θα διδάξουν οι ερευνήτριες του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών, κ.κ. Σοφία Κρεμύδη, Χαρίκλεια Παπαγεωργιάδου, Σοφία Ζουμπάκη, ο καθηγητής Πανεπιστημίου της Οξφόρδης κ. Andrew Meadows, η καθηγήτρια του Ε.Κ.Π.Α. κα. Σελήνη Ψωμά, ο αναπληρωτής διευθυντής της Βελγικής Σχολής Αθηνών και καθηγητής στο Radboud University Nijmegen, κ. Παναγιώτης Ιωσήφ και η μεταδιδακτορική ερευνήτρια του ΙΙΕ κα. Ελένη Φάσσα.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 31 Μαρτίου 2019.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε μέσω του παρακάτω συνδέσμου:
https://www.eie.gr/nhrf/educational_activities/2019_numismatics/NHRF_Summer_School2019_Numismatics.html

Στοιχεία επικοινωνίας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τηλ.: 210 7273621

 


Πηγή: Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών


Επιμελητήριο Αργολίδας © 2016 | Κατασκευή Ιστοσελίδων Kinisis Web & Tourism