Η σελίδα του Επιμελητηρίου στο Facebook

  • 2751067216
  • από 8:00πμ έως 3:00μμ

επιμελητηριο αργολιδας λογοτυπο

1ο Φεστιβάλ Ναυπλίου: "Πολιτισμός, Οινογνωσία, Γευσιγνωσία"

1ο Φεστιβάλ Ναυπλίου: "Πολιτισμός, Οινογνωσία, Γευσιγνωσία"

Η "Πύλη Πελοποννησιακού Πολιτισμού", είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός, όπου εδρεύει στο Ναύπλιο και μέρα με τη μέρα αποκτά παρουσία στο σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η φιλοσοφία της εμπεριέχει τα στοιχεία της έρευνας, αναζήτησης, καταγραφής, ανάδειξης και προβολής τοπικών εδεσμάτων, με παράλληλη αναφορά στη μυθολογία, τον πολιτιμό, τη λαογραφία, τα αξιοθέτα, τον εναλλακτικό τουρισμό και τα προιόντα της κάθε περιοχής.

Η όλη διαδικασία στηρίζεται στο τρίπτυχο "Πρωτογρνής παραγωγή, Πολιτισμός, Διαδραστικός τουρισμός". 

Πρόκειται για μια αφίδρομη προσέγγιση, αφού τα εδέσματα θα πλαισιώνονται, θα ταυτίζονται και θα αναδεικνύονται από την κουλτούρα της περιοχής, ενώ το τουριστικό πρόσωπο, ο πολιτισμός, η ιστορία της περιοχής, θα αντικατοπτρίζεται ακόμα και στις γευστικές προτάσεις, δηλαδή στις πραγματικές ρίζες των εδεσμάτων.

Έτσι, ο συνολικός σκοπός της προσπάθειας αυτής, δεν θα είναι μόνο η γνωριμία με το έδεσμα, αλλά και οι μύθοι της περιοχής, τα προιόντα, το τουριστικό προιόν, κλπ. Δηλαδή, μια συνολική προσέγγιση που θα διευρύνει τους ορίζοντες και τις επαφές μας.

Οι κύριες κατευθυντήριες γραμμές στην εκδήλωση "1ο Φεστιβάλ Ναυπλίου", το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Λιμάνι Ναυπλίου, από τις 2 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου 2017, είναι τρεις:

  • Πολιτισμός
  • Οινογνωσία
  • Γευσιγνωσία

 

Παράλληλα με την εκδήλωση αυτή, θα πραγματοποιηθούν μονοήμερα συνέδρια, μουσικές-χορευτικές εκδηλώσεις και θεατρικές παραστάσεις, για το πρόγραμμα, των οποίων θα υπάρξει σύντομα ενημέρωση.

 

Ενημερωτικό σημείωμα για το 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

ΚΟΣΤΟΣ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

 


Επιμελητήριο Αργολίδας © 2016 | Κατασκευή Ιστοσελίδων Kinisis Web & Tourism