Η σελίδα του Επιμελητηρίου στο Facebook

  • 2751067216
  • από 8:00πμ έως 3:00μμ

επιμελητηριο αργολιδας λογοτυπο

Ολοκλήρωση εσπερίδας με θέμα  «Το παρόν και το μέλλον των συντάξεων- Τα πάντα γύρω από το ασφαλιστικό»

Ολοκλήρωση εσπερίδας με θέμα «Το παρόν και το μέλλον των συντάξεων- Τα πάντα γύρω από το ασφαλιστικό»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 03-12-2018 στο Επιμελητήριο Αργολίδας η εσπερίδα με θέμα «Το παρόν και το μέλλον των συντάξεων-Τα πάντα γύρω από το ασφαλιστικό», με κεντρικό εισηγητή τον καθηγητή εργατικού δικαίου του Ε.Κ.Π.Α. κ. Αλέξη Μητρόπουλο.

Την παρουσίαση συνόδευσαν δύο ακόμα μέλη της επιστημονικής ομάδας «Ένωση για την υπεράσπιση της εργασίας και του κοινωνικού κράτους», o κ. Ευστάθιος Χριστοδουλέλης, νομικός εξειδικευμένος στις συντάξεις και o κ. Δημήτριος Πετρόπουλος, νομικός εξειδικευμένος στο εργατικό δίκαιο.

Την εσπερίδα προλόγισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας, κ. Φώτης Δαμούλος, ο οποίος ευχαρίστησε τους ομιλητές για την αποδοχή της πρόσκλησης, τονίζοντας την καταλληλότητα της συγκυρίας για μια τέτοια εκδήλωση, λόγω του έντονα μεταβαλλόμενου οικονομικού περιβάλλοντος αναφορικά με το θέμα των συντάξεων.

Την παρουσίαση ξεκίνησε ο κ. Μητρόπουλος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για την πρόσκληση, έκανε μια σύντομη αναφορά σε κρίσιμα ζητήματα ασφαλιστικής επικαιρότητας, όπως αυτά της προσωπικής διαφοράς, των δώρων, των περικοπών, των ζητημάτων αναδρομικότητας αλλά και τις επικείμενες τροποποιήσεις των ασφαλιστικών εισφορών των εν ενεργεία επαγγελματιών από 01/01/2019.

Στη συνέχεια ο κ. Χριστοδουλέλης αναφέρθηκε στη νέα «αρχιτεκτονική» των συντάξεων, δηλαδή τον επιμερισμό τους σε εθνική και ανταποδοτική και τον τρόπο υπολογισμού τους.

Τέλος, ο κ. Πετρόπουλος αναφέρθηκε στη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων για επιστροφές εισφορών και περικοπών.

Η εσπερίδα συνεχίστηκε με υποβολή πλήθους ερωτημάτων από τους παρευρισκομένους (συνταξιούχους, επαγγελματίες, δικηγόρους, λογιστές, δημόσιους υπαλλήλους κ.α.), στα οποία οι ομιλητές έδωσαν σαφείς και κατατοπιστικές απαντήσεις.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης τόσο ο καθηγητής κ. Μητρόπουλος όσο και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας κ. Δαμούλος, κάλεσαν τους παρευρισκόμενους να μη διστάσουν να επικοινωνήσουν με την επιστημονική ομάδα, ώστε να διευκρινίσουν περαιτέρω τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να παρακολουθήσει σε βιντεοσκόπηση όλη την εκδήλωση μέσω της σελίδας του Επιμελητηρίου Αργολίδας στο Facebook.

 

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας

Φώτιος Δαμούλος


Επιμελητήριο Αργολίδας © 2016 | Κατασκευή Ιστοσελίδων Kinisis Web & Tourism