Η σελίδα του Επιμελητηρίου στο Facebook

  • 2751067216
  • από 8:00πμ έως 3:00μμ

επιμελητηριο αργολιδας λογοτυπο

Καταγγελία για διακίνηση πλαστού φυτοφαρμάκου με την επωνυμία CORAGEN 20SC

Καταγγελία για διακίνηση πλαστού φυτοφαρμάκου με την επωνυμία CORAGEN 20SC

Στο αρμόδιο Τμήμα της Δ/νσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του Υπουργείου Αγροτικής και Τροφίμων (ΥπΑΑΤ) καταγγέλθηκε η εισαγωγή και εμπορία μη εγκεκριμένου φυτοπροστατευτικού προϊόντος (φ.π.).

Η εταιρία FMC ΧΗΜΙΚΑ ΕΛΛΑΣ Μ.ΕΠΕ κατήγγειλε τη διακίνηση πλαστού φ.π., με την επωνυμία CORAGEN 20 SC και ετικέτα στην ουγγρική γλώσσα.

Όποιος εισάγει, παρασκευάζει προς εμπορία, εμπορεύεται, κατέχει διαθέτει καθ’ οποιονδήποτε τρόπο, έστω και δωρεάν, ανταλλάσσει, μεταφέρει, χρησιμοποιεί ή διαφημίζει μέσα στη Χώρα φ.π., για το οποίο δεν έχει χορηγηθεί άδεια διάθεσης στην αγορά ή η άδεια διάθεσης στην αγορά του έχει ανακληθεί ή δεν έχει χορηγηθεί άδεια παράλληλου εμπορίου ή δεν χορηγηθεί άδεια πειραματισμού, τιμωρείται με πρόστιμο από € 500 έως € 30.000.

Επειδή το φυτοφάρμακο αυτό έχει έγκριση για συγκεκριμένους εχθρούς καλλιεργειών της περιοχής (εσπεριδοειδή, ροδάκινα, βερίκοκα, κλπ) εφιστάται η προσοχή σε όλους τους εμπλεκόμενους (διακινητές, παραγωγούς χρήστες, κλπ) προκειμένου να μην υπάρξουν δυσάρεστες επιπτώσεις.

Παρακαλούνται όσοι έχουν πληροφορίες σχετικές με τη διακίνηση του αναφερόμενου μη εγκεκριμένου προϊόντος, να καταγγείλουν το γεγονός στην Υπηρεσία, Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Αργολίδας, κο Στιβακτάκη Δημήτριο στο τηλ.: 2752360297 και στην κα Σπανού Κωνσταντίνα στο τηλ.: 2752360304.

 

Δείτε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου εδώ.


Επιμελητήριο Αργολίδας © 2016 | Κατασκευή Ιστοσελίδων Kinisis Web & Tourism