Η σελίδα του Επιμελητηρίου στο Facebook

  • 2751067216
  • από 8:00πμ έως 3:00μμ

επιμελητηριο αργολιδας λογοτυπο

Σύσκεψη του ΠΕΣΠ με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα

Σύσκεψη του ΠΕΣΠ με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020 σύσκεψη του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου (ΠΕΣΠ) με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε έπειτα από αίτημα του ΠΕΣΠ προκειμένου να συζητηθούν φλέγοντα θέματα που αφορούν στην επιχειρηματικότητα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων/μέλη του ΠΕΣΠ: ο Πρόεδρος του ΠΕΣΠ και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Ιωάννης Παναρίτης, οι Αντιπρόεδροι ΠΕΣΠ και Προέδροι των Επιμελητηρίων Μεσσηνίας κ. Ευάγγελος Ξυγκώρος, Κορινθίας κ. Παναγιώτης Πιτσάκης, Αργολίδας κ. Φώτιος Δαμούλος και Αρκαδίας κ. Ιωάννης Τρουπής.

Συζητήθηκε το θέμα του φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο, η πορεία της επιχειρησιακής συμφωνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τον Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΦΕΠΑΕ), που αφορά στη διαχείριση πόρων 31,17 εκατ. ευρώ, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2014-2020», τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία του Covid 19 στις επιχειρήσεις και τα μέτρα που έχουν ληφθεί, καθώς και το θέμα των υγειονομικών πρωτοκόλλων που καλούνται να εφαρμόσουν οι επιχειρήσεις του τουρισμού.

Ο Περιφερειάρχης κ. Παναγιώτης Νίκας διαβεβαίωσε πως η Περιφέρεια θα προβεί σε κάθε δυνατή ενέργεια προκειμένου η συνεργασία με το ΠΕΣΠ να αποδώσει τους αναμενόμενους καρπούς προς όφελος των επιχειρήσεων-μελών των Επιμελητηρίων.

Οι Προέδροι των Επιμελητηρίων τόνισαν την κοινωνική προέκταση του έργου της επέκτασης του φυσικού αερίου και η ώθηση που θα δώσει στις τοπικές οικονομίες μειώνοντας το ενεργειακό κόστος για τις επιχειρήσεις και τάχθηκαν ενάντια στη ανάθεση του έργου σε ιδιώτες, οι οποίοι δείχνουν ενδιαφέρον μόνο για κάποιες πόλεις από τις οποίες προσδοκούν μεγάλα κέρδη. Επίσης, επεσήμαναν πως είναι απαραίτητη η επικοινωνία της Περιφέρειας με τα Επιμελητήρια και η συνεργασία για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και τη στήριξη των επιχειρήσεων στη δύσκολη περίοδο της κρίσης που αντιμετωπίζουν.

 

 

Για το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Ιωάννης Παναρίτης


Επιμελητήριο Αργολίδας © 2016 | Κατασκευή Ιστοσελίδων Kinisis Web & Tourism