Η σελίδα του Επιμελητηρίου στο Facebook

  • 2751067216
  • από 8:00πμ έως 3:00μμ

επιμελητηριο αργολιδας λογοτυπο

Εικαστικές παρεμβάσεις σε τυφλές όψεις Δημοσίων Κτιρίων στις έδρες των Περιφερειών

Εικαστικές παρεμβάσεις σε τυφλές όψεις Δημοσίων Κτιρίων στις έδρες των Περιφερειών

Ανοιχτή είναι ακόμη η πρόσκληση με τίτλο «ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΤΥΦΛΕΣ ΟΨΕΙΣ ΚΤΗΡΙΩΝ» που υπάγεται στο Ε.Π. «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 14 «ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΤΣ)», ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το ταμείο συνοχής.

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες μορφές τέχνης στο αστικό περιβάλλον, στο πλαίσιο των αστικών αναπλάσεων, είναι οι εικαστικές παρεμβάσεις σε τυφλές όψεις κτιρίων, οι οποίες συμβάλλουν ενεργά στην αναζωογόνηση του Δημόσιου Χώρου.

Μετά από την εμπειρία υλοποίησης των τριών τοιχογραφιών στην Αθήνα, που πραγματοποίησε το ΥΠΕΚΑ το 2012 και έτυχαν πλατιάς και άμεσης υποδοχής τόσο από τους πολίτες όσο και από τα media, η Διεύθυνση Μελετών & Έργων Αστικών Αναπλάσεων του ΥΠΕΝ επεκτείνει τη συγκεκριμένη δράση στην υλοποίηση εικαστικών παρεμβάσεων από εικαστικούς καλλιτέχνες και φοιτητές εικαστικών σχολών σε όψεις περίοπτων κτιρίων του ευρύτερου δημόσιου τομέα στις έδρες των 13 Περιφερειών της χώρας, με στόχο την αναβάθμιση-ανάπλαση του αστικού περιβάλλοντος.

Το πρόγραμμα απευθύνεται στις Περιφέρειες της Χώρας και είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη»

Τα στοιχεία της πρότασης για κάθε κτίριο θα αποσταλούν αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. προκειμένου να αξιολογηθούν από την Δ/νση ΜΕΑΑ/ΥΠΕΝ. H αρχική καταληκτική ημερομηνία υποβολής ήταν μέχρι τις 10/6/2016. Με την παράταση που έχει χορηγηθεί ως νέα καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η 19/6/2016.

Ο φάκελος για κάθε προτεινόμενο κτίριο θα περιλαμβάνει τα εξής:

1) Έντυπο Α «Ταυτότητα προτεινόμενου κτιρίου» ( το κατεβάζετε και το αποθηκευετε στον υπολογιστή σας προς συμπλήρωση)
2) Φωτογραφίες του κτιρίου και της προτεινόμενης τυφλής όψης (θα επισυναφθούν όχι περισσότερες από 4 φωτογραφίες για κάθε κτίριο (σε μορφή αρχείου .jpg))
3) Απόσπασμα εικόνας της περιοχής με σημειωμένο το περίγραμμα του κτιρίου (από την υπηρεσία θέασης ορθοφωτογραφιών της ΕΚΧΑ Α.Ε. https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/Orthophotographs_Page.aspx σύμφωνα με το παράδειγμα)
4) Την αποδοχή του ιδιοκτήτη του προτεινόμενου προς παρέμβαση κτιρίου με συμπληρωμένο το έντυπο Β
5) Σκαρίφημα της προς παρέμβαση όψης του κτιρίου σε κλίμακα 1:100 (σε μορφή αρχείων .jpg ή .pdf)

Το περιεχόμενο του φακέλου θα αποσταλεί στην παραπάνω δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στην οποία επίσης μπορούν να ζητούνται και τυχόν διευκρινιστικές ερωτήσεις. Έντυπες προτάσεις δεν θα υποβληθούν ούτε πρόκειται να εξεταστούν σε περίπτωση υποβολής τους.

Την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μπορείτε να την δείτε εδώ.

Έντυπο πρότασης

Δήλωση ιδιοκτήτη


Επιμελητήριο Αργολίδας © 2016 | Κατασκευή Ιστοσελίδων Kinisis Web & Tourism